Autor blogu

Vydáno

Ročník 1962, prošel jsem gymnázium v Mostě a poté vysokou školu v Plzni (VŠSE – fakulta elektrotechnické – technická kybernetika). V roce 1985 promoce a pak rok základní vojenské služky – v krásném městě České Budějovice. Do roku 1990 jsem pracoval ve výpočetním středisku SHD v Mostě – jako technik. Poté, až do současnosti, jsem spojil svůj život se zdravotnictvím. Pracoval jsem skoro 30 roků v mostecké nemocnici jako technický inženýr na oddělení Správy zdravotnické techniky. Nyní … nepracuji, respektive nejsem zaměstnán nikde.
Prošel jsem spoustou vedlejších činností, zejména v redakční činnosti pro různé tištěné i internetové časopisy, týkající se hifi techniky: Quo, Vtm, AV-Revue, Stereo a video, Audio, Hi-Fi, Domácí kino, Digital Revue, Gmx, Golias, AV-mania a nyní rock+@hudební magazín.
Audio technika, hudba a vše okolo mě chytlo po mnoho let velmi důkladně. V posledních letech jsem začal naštěstí opět hudbu více poslouchat a technika šla trochu stranou.
Začal jsem se více věnovat experimentování okolo různých technik tvorby webových stránek a stal se z toho tak trochu koníček.
Ale ještě víc jsem zaujatý četbou knížek. Knihy mě obklopují, bez knih nemohu být, a jakmile je večer nebo sychravé počasí o víkendech, propadám oné droze a hltám slova, odstavce a stránky.
Avšak největší posedlostí mého života je v posledních pár letech trávení volného času na cestách. Cestuji „po svých“, prostě vezmu batoh, fotoaparát, termosku s kafem, kus chleba, někdy i psa a vypadnu z baráku do okolních lesů a polí. České středohoří je krásné a jsem schopen trávit venku o víkendech mnoho hodin. Odcházím za svítání, vracím se v odpoledních hodinách, spokojený a příjemně utahaný. V létě je ve hře ještě kolo a cyklistické výlety podobného ražení.
A co nemám rád a nemusím mít ? Není toho zas příliš. Jedná se hlavně o televizi, zejména zpravodajství, seriály a filmy… Na „bednu“ ale občas tedy koukám – zhruba tak 2-3 hodiny týdně. Dále nemám rád noviny, z časopisů jsem se nakonec zastavil na jediném a tím je NG (National Geographic). Velice mě vadí reklamy ve všech formách, zábavné pořady a různé estrády. Na druhou stranu se čas od času kouknu zajímavý dokumentární film či nějakou reportáž.
Musím se přiznat, že nevyhledávám příliš rád společnost, spíše se lidí straním. Vystačím si z kruhem své rodiny.
Přesto se ale neuzavírám úplně a sleduji svět okolo sebe, jednak vlastním pohledem, jednak pročítáním webu a pohledem jinýma očima. A zde se formuje takový paradoxní pocit frustrace, zloby a někdy touhy vypovídat se někam, psát své pocity, vykřičet své já, ulevit svým myšlenkám …
Blog je něco osobního, něco jako deník jehož cíp nechávám náhodným pocestným na očích, aby do něj mohli nahlédnout a pak buď číst nebo zahodit …

( publikováno 2010-03-14 18:59:09 )

Autor